Organizator:

O restauracji

Podziel się

Oregano and Wine powstała z myślą o osobach, które poszukują niepowtarzalnych, zapadających w pamięć smaków serwowanych w wyjątkowych, loftowych wnętrzach. To zaprojektowana ze smakiem restauracja do niedawna dostępna tylko dla gości targów poznańskich, która od teraz jest otwarta dla wszystkich.

Uczta zmysłów w Oregano and Wine

Odwiedzając Oregano and Wine doświadczysz fuzji smaków składających się z lokalnych składników z francuskimi i śródziemnomorskimi akcentami. Restauracja mieści się w kompleksie GARDENcity, zlokalizowanym na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Jej designerskie i klimatyczne wnętrze to idealne miejsce zarówno na biznesowe lunche, jak i rodzinne wypady czy spotkania. 

Oregano and Wine jest także miejscem, w którym spotykają się koneserzy dobrej muzyki. Niewielka scena, wyselekcjonowany repertuar i dobra kuchnia to przepis na niejeden udany wieczór.

Architekt smaku

Za niepowtarzalny smak dań w Oregano and Wine odpowiada zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski
i laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych – Tomasz Zdrenka. Jest on zwolennikiem filozofii slow food, dlatego wszystkie jego dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i ze składników od lokalnych dostawców warzyw, owoców, mięsa i nabiału. W jego daniach nie brakuje regionalnych produktów z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. Menu restauracji stworzone jest również z myślą o wegetarianach i osobach z alergiami pokarmowymi. Nie brakuje w nim dań bezglutenowych i bez laktozy.

Wisienka na torcie

O amatorów słodkich kompozycji smaków w Oregano and Wine zadbają natomiast mistrzowie cukiernictwa. Jakub Ćwikliński – ubiegłoroczny mistrz Polski w lodach rzemieślniczych i uczeń takich mistrzów jak Antonio Bachour, Frank Haasnoota, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Jakub sam prowadzi szkolenia dla młodych cukierników i opracowuje niepowtarzalne receptury cukiernicze. Drugi z mistrzów to Mariusz Górecki – zwycięzca Lodziarskich Mistrzostw Polski 2019, zdobywca 2. miejsca w eliminacjach do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2018 oraz Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016. Mariusz nieustannie doskonali swą kulinarną wiedzę, a jednym z jego ostatnich osiągnięć jest 1. miejsce zdobyte podczas eliminacji do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2019.

 

Restauracja Oregano and Wine

Wejście i wjazd od ul. Śniadeckich 25

tel.: +48 693 028 866

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek – Czwartek: 11:00-21:00

Piątek – Sobota: 11:00-22:00

Niedziela: 11:00-17:00

Rezerwacje

Izabela Rogowska
Specjalista ds. Relacji z Klientami