Zapraszamy 26.05 na ostatni Jazzowy Piątek przed wakacyjną przerwą!  

Karta

Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i tylko z dobrego pochodzenia składników - pozyskiwanych w większości od lokalnych dostawców świeżych warzyw, owoców, mięsa i nabiału.

Oregano and Wine

 

MENU OREGANO & WINE
Take Away

Przystawki:

Tatar z polędwicy wołowej, szalotka, majonez lubczykowy, jajko przepiórcze, piklowane borowiki
42.00 zł

 

 

 

 

Orientalny tatar z łososia, marynowany imbir, chipsy krewetkowe, kompresowany ogórek, sezam
38.00 zł

 

 

Antipasti – deska serów, wędlin i przekąsek - zestaw dla 2 osób
54.00 zł

Do każdej przystawki serwujemy pieczywo.

 

Zupy:

Kremowy żurek, domowa kiełbasa, ziemniak, jajko przepiórcze
21.00 zł

 

Minestrone, pesto bazyliowe, parmezan, grzanki ziołowe
19.00 zł

 

 

Dania główne:

Duszona cielęcina, puree ziemniaczane, pieczona brukselka, marchewka baby, pieczarka, musztarda jabłkowa, sos truflowy
48.00 zł

 

Stek z polędwicy wołowej, pieczone warzywa, relish paprykowy,  ziemniak hasselback,
grzyby shimeji, demi glace
79.00 zł

 

Okoń morski, małża św. Jakuba, krewetka, mulle, kuskus izraelski, zielone warzywa,
sofrito pomidorowe
53.00 zł

 

Domowy makaron tagliatelle Aglio e Olio, chorizo, krewetki, mulle, pomidorki koktajlowe, ser Pecorino Romano
42.00 zł

 

Ravioli z ricottą i szpinakiem, borowik, pomidor koktajlowy, emulsja winno –maślana, parmezan
39.00 zł

 

Sałatka Cezar, grillowany kurczak, sałata rzymska, parmezan, anchois, grzanki
35.00 zł

 

 

Desery:

 

Tropikalna Pokusa

Czekoladowy Sztos

Wiśniowy Ptyś

Karmelkowy Słodziak

Szarlotka Babuni Smith

Malina – Marakuja

 

9.00 zł

Premiera menu: 12.03.2021