Karta dań - jesień/zima
Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i tylko z dobrego pochodzenia składników - pozyskiwanych w większości od lokalnych dostawców świeżych warzyw, owoców, mięsa i nabiału.

Menu
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej, piklowane kurki, żółtko, majonez musztardowy, cebulka perłowa
150 g | 69 zł
Siekana polędwica z tuńczyka marynowana w cytrusach, rzodkiew daikon, grzyby shimeji, chrupiące awokado, majonez krewetkowy
150 g | 59 zł
Mozzarella di Bufala Campana, konfitura pomidorowa, oliwki, focaccia, pesto bazyliowe
160 g | 48 zł
Karmelizowana dynia, mus z koziego sera, chutney z pigwy, chipsy warzywne, mikro zioła
150 g | 39 zł
Deska dojrzewających serów i wędlin, hiszpańskie oliwki, marynowane karczochy, suszony pomidor, bagietka
350 g | Cena: 67 zł
Do każdej przystawki serwujemy pieczywo / masło / oliwę z oliwek
Zupy
Pomidorowy bulion rybny, krewetki, małże, kalmary, oliwa z selera naciowego
300 g | 32 zł
Consommé grzybowe, flan truflowy, spaghetti warzywne
250 g | 29 zł
Dania główne
Stek z polędwicy wołowej, duszona wołowina z musztardą francuską, chrupiący ziemniak z kwaśną śmietaną i truflą, faszerowane papryczki padrón, sos demi-glace
350 g | 130 zł
Kurczak kukurydziany supreme panierowany w panko, purée ziemniaczane, dziki brokuł, karmelizowane warzywa, jus z pieczonego kurczaka z tymiankiem
360 g | 66 zł
Comber z królika z duxelles grzybowym, terrina z królika z morelą, gratin z marchewki, krokiet ziemniaczany z estragonem, jus z królika i winogron
320 g | 72 zł
Stek z tuńczyka, krewetki, mule w emulsji pomidorowej, kapary, focaccia z konfiturą z chorizo, mikro zioła
300 g | 99 zł
Ravioli z ricottą i pieczonymi ziemniakami, świeża trufla, suszony pomidor cherry, chrust ziemniaczany, emulsja winno-maślana
330 g | 65 zł
Stek z kalafiora, falafel, purée z kalafiora z tonką, pikle, Beurre Blanc z syropem z kwiatu czarnego bzu, smażone kapary
300 g | 46 zł
Desery
Karmelizowane mango i marakuja, mus yuzu, żelka egzotyczna, chantilly waniliowy, sablé migdałowe
120 g | 29 zł
Mus czekoladowy, galaretka wiśniowa, ganache czekoladowy z rumem, chrupka karmelowa
120 g | 29 zł