Karta dań - jesień/zima

Podziel się

Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i tylko z dobrego pochodzenia składników - pozyskiwanych w większości od lokalnych dostawców świeżych warzyw, owoców, mięsa i nabiału.

 

Oregano and Wine

 

Menu

 

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej, piklowane kurki, żółtko, majonez musztardowy, cebulka perłowa

150 g | 69 zł


Siekana polędwica z tuńczyka marynowana w cytrusach, rzodkiew daikon, grzyby shimeji, chrupiące awokado, majonez krewetkowy

150 g | 59 zł


Mozzarella di Bufala Campana, konfitura pomidorowa, oliwki, focaccia, pesto bazyliowe

160 g | 48 zł


Karmelizowana dynia, mus z koziego sera, chutney z pigwy, chipsy warzywne, mikro zioła

150 g | 39 zł


Deska dojrzewających serów i wędlin, hiszpańskie oliwki, marynowane karczochy, suszony pomidor, bagietka

350 g | Cena: 67 zł

 

Do każdej przystawki serwujemy pieczywo / masło / oliwę z oliwek 

 

Zupy

Pomidorowy bulion rybny, krewetki, małże, kalmary, oliwa z selera naciowego

300 g | 32 zł


Consommé grzybowe, flan truflowy, spaghetti warzywne

250 g | 29 zł

 

Dania główne

Stek z polędwicy wołowej, duszona wołowina z musztardą francuską, chrupiący ziemniak z kwaśną śmietaną i truflą, faszerowane papryczki padrón, sos demi-glace

350 g | 130 zł


Kurczak kukurydziany supreme panierowany w panko, purée ziemniaczane, dziki brokuł, karmelizowane warzywa, jus z pieczonego kurczaka z tymiankiem

360 g | 66 zł


Comber z królika z duxelles grzybowym, terrina z królika z morelą, gratin z marchewki, krokiet ziemniaczany z estragonem, jus z królika i winogron

320 g | 72 zł


Stek z tuńczyka, krewetki, mule w emulsji pomidorowej, kapary, focaccia z konfiturą z chorizo, mikro zioła

300 g | 99 zł


Ravioli z ricottą i pieczonymi ziemniakami, świeża trufla, suszony pomidor cherry, chrust ziemniaczany, emulsja winno-maślana

330 g | 65 zł


Stek z kalafiora, falafel, purée z kalafiora z tonką, pikle, Beurre Blanc z syropem z kwiatu czarnego bzu, smażone kapary

300 g | 46 zł

 

Desery

Karmelizowane mango i marakuja, mus yuzu, żelka egzotyczna, chantilly waniliowy, sablé migdałowe

120 g | 29 zł


Mus czekoladowy, galaretka wiśniowa, ganache czekoladowy z rumem, chrupka karmelowa

120 g | 29 zł

Rezerwacje, pytania:

Restauracje
Izabela Rogowska
Anna Bąblińska
Współpraca z Wystawcami