Karta d
Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i tylko z dobrego pochodzenia składników - pozyskiwanych w większości od lokalnych dostawców świeżych warzyw, owoców, mięsa i nabiału.

Menu
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej, żółtko, pikle, szalotka, musztarda francuska, oliwa lubczykowa
35.00 zł
Wędzony pstrąg, kompresowany ogórek, pieczony ziemniak, crème fraiche, vinaigrette jabłkowy
33.00 zł
Vitello Tonatto – cielęcina, sos tuńczykowy, kapary, pikle, majonez szczypiorkowy, mikro zioła
34.00 zł
Mus z koziego sera, gruszka, żel jabłkowy, marynowane buraki, crunch orzechowy
29.00 zł
Sałatki
Sałaty, grillowany filet z kurczaka, anchois, bekon, parmezan, grzanki
32.00 zł
Sałaty, grillowane krewetki, ser halloumi, pomidory confit, karczochy, borówki, sos vinaigrette
36.00 zł
Zupy
Rosół z bażanta straciatella, grillowane cebulki, warzywa brunoise
21.00 zł
Krem z dyni, przegrzebek, suszona wołowina, jarmuż
21.00 zł
Dania główne
Filet z makreli, sofrito pomidorowe, soczewica beluga, karmelizowane warzywa, oliwa ziołowa
43.00 zł
Stek z polędwicy wołowej, pieczony ziemniak, puree z palonej pietruszki, mix sałat, pikle, sos vinaigrette, sos z czerwonego wina, porzeczka
89.00 zł
Kaczka po poznańsku, kapusta modra, pyzy, jabłko, żel z żurawiny, sos pieczeniowy z majerankiem
55.00 zł
Filet z perliczki, karmelizowane warzywa, kremowe ziemniaki, puree z dyni, sos z szalotek i białego wina
52.00 zł
Policzki wołowe w sosie Porto, brukselka, karmelizowana marchew, ziemniaki puree z foie gras, jarmuż
49.00 zł
Papardelle, puree z palonej pietruszki, duszony borowik, szpinak, parmezan
32.00 zł
Gnocchi w sosie śmietankowym, szpinak, gruszka, suszony pomidor, prażone orzeszki pini
31.00 zł
Desery
Biszkopt migdałowy z czarnym kakao, mus waniliowy, nektarynka, crunch migdałowy, kakao nibs
19.00 zł
Financiere orzechowy, galaretka z owoców leśnych, patisiere z czekolady Manjari
19.00 zł