Zapraszamy na włoskie Walentynki!
Postawcie na coś wyjątkowego w te Walentynki i spędźcie klimatyczny wieczór we włoskim stylu w Oregano and Wine
Zbliża się najbardziej romantyczny dzień w roku – Walentynki!
Pozwólcie, że z tej okazji zabierzemy Was w wyjątkową kulinarną podróż po klimatycznych, włoskich uliczkach – do królestwa owoców morza, makaronu, pysznych deserów i afrodyzjaków!
Utytułowany szef kuchni Tomasz Zdrenka i jego zespół przygotują dla Was 6 fantastycznych dań tego wieczoru. Spróbujcie ostrygi w tempurze, świetnego tatara z polędwicy wołowej, raviolo z duszoną cielęciną, sycylijskiej zupy rybnej, kurczaka kukurydzianego z musem truflowym, a na koniec – jakżeby inaczej – wybitnego tiramisu z truflą czekoladową i lodami limoncello. Prawdziwa włoska uczta!
(Na życzenie menu wegetariańskie – prosimy o wcześniejszą wiadomość mailową na adres: ">anna.nowak)
Każda para otrzyma również butelkę Prosecco, a romantyczny wieczór umilą dźwięki saksofonu i fortepianu.
MENU
Amuse Bouche
Ostryga w tempurze, salsa pomidorowa z chilli i miętą, majonez jalapeño, mikro zioła
Przystawka zimna
Tatar z polędwicy wołowej, wędzony szpik w panierce Panko, majonez anchois, focaccia z pomidorami San Marzano, smażone kapary
Przystawka gorąca
Raviolo z duszoną cielęciną, burak marynowany w occie malinowym, chrupiące szyjki rakowe, sos demi glace z masłem rakowym
Zupa
Sycylijska zupa rybna, krewetki, kalmary, małże, pomidorki pelati, oliwa z selera naciowego
Danie główne
Kurczak kukurydziany z musem truflowym, seler w sosie carbonara, arancini z papryką i parmezanem, demi glace z cebulkami perłowymi
Deser
Tiramisu, trufla czekoladowa z orzechami laskowymi, lody limoncello, kruszonka migdałowa
Do wyboru dwa terminy: 11 lub 14 lutego, godz. 19:00
KUP BILET