Zapraszamy na gęsinę!
Autorskie dania Tomasza Zdrenki z gęsiną w roli głównej, czyli XIII edycja akcji "Gęsina na Świętego Marcina" w Oregano and Wine.
Rogale Świętomarcińskie i Gęsina na Świętego Marcina to coś, bez czego nie wyobrażamy sobie listopada. Uwielbiamy regionalne, tradycyjne dania, i właśnie dlatego dołączyliśmy do XIII edycji slowfoodowej akcji promującej gęsinę!

Nasz szef kuchni - Tomasz Zdrenka (który jak wiecie, jest ogromnym zwolennikiem filozofii slow food), przygotował dla Was wyśmienite menu z gęsiną w roli głównej:
PRZYSTAWKA ZIMNA
Rogal, gęś confit, foie gras, piklowany mak
ZUPA
Wielkopolska polewka z gęsi, gołąbek z gęsią, krokiet ziemniaczany, piana z wędzonki
PRZYSTAWKA ZIMNA
Rogal, gęś confit, foie gras, piklowany mak
ZUPA
Wielkopolska polewka z gęsi, gołąbek z gęsią, krokiet ziemniaczany, piana z wędzonki

DANIE GŁÓWNE
Filet z gęsi, foie gras bon bon, gratin z buraka, pyzy z modrą kapustą, sos z rumem Dictador

DESER
Dekonstrukcja Rogala Świętomarcińskiego
(smaki Rogala Świętomarcińskiego podane w wersji deseru serwowanego na talerzu)

Dania będą dostępne w naszej restauracji tylko w listopadzie - możecie spróbować ich u nas na miejscu (Śniadeckich 25) lub zamówić gdzie tylko chcecie - w aplikacji ZiO app.

ZAPRASZAMY!