Stand-up, jazz, krewety - pierwsze takie wydarzenie w Polsce!
Dobre żarty, dobra muzyka, dobra kuchnia!
Zapraszamy na pierwsze w Polsce wieczory, podczas których połączymy tytułowy stand-up, muzykę i jedzenie. 🤩
Pierwsze takie wydarzenie już 09.04 w Oregano and Wine!
Pierwsza część wieczoru to kulinarna podróż, w którą zabierze nas utalentowany Tomasz Zdrenka - Szef Kuchni restauracji Oregano and Wine, laureat Kulinarnego Pucharu Polski, zwolennik filozofii slow food, specjalizujący się w kuchni śródziemnomorskiej. 👨🍳✨
Sale wypełnią jazzowe aranżacje w wykonaniu muzyków z Akademii Muzycznej w Poznaniu. 🎶
Kropką nad „i” będzie występ stand-upowy.

🎤 Szymon Łątkowski: komediowy solista, który łączy w występach elementy kabaretu, stand-up, oraz teatru. Uczestnik wielu realizacji telewizyjnych: Kabaret Na Żywo, Latający Klub Dwójki, Dzięki Bogu Już Weekend, Mazurska Noc Kabaretowa. Laureat największych konkursów i festiwali kabaretowych jak PaKa, Lidzbark Warmiński, MULATKA, SZPAK.



Menu zaprojektowane przez Tomasza Zdrenkę będzie zaskakującym, idealnym połączeniem elegancji restauracji Oregano and Wine oraz stand-upowego luzu.

🍤 Przystawka zimna:
Krewetki w tempurze / chipsy krewetkowe / salsa pomidorowa z kolendrą / sos mango-chilli- mayo / guacamole
🌱 Przystawka zimna WEGE:
Sataje z tofu i panierowanym boczniakiem / chipsy warzywne / salsa pomidorowa z kolendrą / sos mango-chilli-mayo / guacamole
🍽 Danie główne:
🍗 STANDARD
Roladka z kurczaka zagrodowego / krokiet ziemniaczany z chorizo / gratin z kapusty / puree z wędzonej papryki i pomidorów / bisque krewetkowy z koniakiem
🌿 WEGE
Ravioli z wędzonym twarogiem / burak chioggia / mini brokuł / prażona cebula / sos beurre blanc
🍪 Deser:
Brownie czekoladowe / crème chantilly z białej czekolady / sorbet wiśniowy / crunch migdałowy

19:00 KOLACJA (przystawka + danie główne)
20:00 STAND-UP (Filip Van Der Brym)
20:45 KOLACJA (deser)
21:00 STAND-UP (Szymon Łątkowski)