Stand-up, jazz, krewety - pierwsze takie wydarzenie w Polsce!

Podziel się

Dobre żarty, dobra muzyka, dobra kuchnia!

Zapraszamy na pierwsze w Polsce wieczory, podczas których połączymy tytułowy stand-up, muzykę i jedzenie. 🤩

Pierwsze takie wydarzenie już 09.04 w Oregano and Wine!

Pierwsza część wieczoru to kulinarna podróż, w którą zabierze nas utalentowany Tomasz Zdrenka - Szef Kuchni restauracji Oregano and Wine, laureat Kulinarnego Pucharu Polski, zwolennik filozofii slow food, specjalizujący się w kuchni śródziemnomorskiej. 👨‍🍳✨

Sale wypełnią jazzowe aranżacje w wykonaniu muzyków z Akademii Muzycznej w Poznaniu. 🎶
Kropką nad „i” będzie występ stand-upowy.

Wystąpią:
🎤 Szymon Łątkowski: komediowy solista, który łączy w występach elementy kabaretu, stand-up, oraz teatru. Uczestnik wielu realizacji telewizyjnych: Kabaret Na Żywo, Latający Klub Dwójki, Dzięki Bogu Już Weekend, Mazurska Noc Kabaretowa. Laureat największych konkursów i festiwali kabaretowych jak PaKa, Lidzbark Warmiński, MULATKA, SZPAK.
🎤 Filip Van Der Brym: urodzony w Polsce, ale wychowany na antypodach świata. Inteligentny, momentami niepoważny, zawsze kochający dobrą zabawę. Twórca internetowego formatu poświęconego koszykówce Gdyby Nie Kolano, który prowadzi wraz z Łukaszem Lotkiem Lodkowskim.
🤵‍♂ Prowadzącym cykl będzie Krzyszof Jahns: gospodarz scen, stand-uper i konferansjer, który ze swoim stand-upem zawędrował przed więzienną publikę.

Menu zaprojektowane przez Tomasza Zdrenkę będzie zaskakującym, idealnym połączeniem elegancji restauracji Oregano and Wine oraz stand-upowego luzu.

MENU

🍤 Przystawka zimna:
Krewetki w tempurze / chipsy krewetkowe / salsa pomidorowa z kolendrą / sos mango-chilli- mayo / guacamole

🌱 Przystawka zimna WEGE:
Sataje z tofu i panierowanym boczniakiem / chipsy warzywne / salsa pomidorowa z kolendrą / sos mango-chilli-mayo / guacamole

🍽 Danie główne:

🍗 STANDARD
Roladka z kurczaka zagrodowego / krokiet ziemniaczany z chorizo / gratin z kapusty / puree z wędzonej papryki i pomidorów / bisque krewetkowy z koniakiem

🌿 WEGE
Ravioli z wędzonym twarogiem / burak chioggia / mini brokuł / prażona cebula / sos beurre blanc

🍪 Deser:
Brownie czekoladowe / crème chantilly z białej czekolady / sorbet wiśniowy / crunch migdałowy
Przebieg wieczoru:
19:00 KOLACJA (przystawka + danie główne)
20:00 STAND-UP (Filip Van Der Brym)
20:45 KOLACJA (deser)
21:00 STAND-UP (Szymon Łątkowski)

Zabierz znajomych i zapłać mniej! 💥

🎟 Bilet dla 1 osoby: 145 zł/os
🎟 Bilet dla 2 osób: 280 zł (140 zł/os)
🎟 Bilet dla 4 osób: 480 zł (120 zł/os)

🔥 TYLKO DO 23.03 PRZEDSPRZEDAŻ -10% 🔥

KUP BILET:


Cena obejmuje 3-daniową kolację, występy stand-uperów i muzykę na żywo. 

 

ZAPRASZAMY!