Smooth Spring JAZZ
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wydarzenie podczas którego doskonały smak przyjmie więcej, niż jedną formę. Kolacja degustacyjna z fortepianem w tle, wprowadzi uczestników w wyjątkowy nastrój i pozwoli oddać się w pełni atmosferze wieczoru. SMOOTH SPRING JAZZ już 30 maja, o godzinie 18.00. Na scenie niepowtarzalny Jacek Szwaj!


Muzyczna oprawa wydarzenia - Jacek Szwaj
Pianista, wokalista i kompozytor. Absolwent poznańskiej Akademii Muzycznej w Poznaniu w klasie fortepianu jazzowego. Obecnie jest wykładowcą w Katedrze Jazzu Akademii Muzycznej im. I. J. Paderewskiego oraz w POSM II st. im Mieczysława Karłowicza w Poznaniu.
Jego aktywność wykracza daleko poza obszary jazzowego mainstreamu. Intensywnie działa na polu twórczości związanej z muzyką klasyczną, musicalem i filmem. Od kilku lat współpracuje z kompozytorem Bartoszem Chajdeckim, czego owocem są choćby nagrania do dwóch największych polskich produkcji serialowych obecnego sezonu: Wojenne Dziewczyny (TVP) i Belle Epoqe (TVN).
Jest laureatem wielu prestiżowych nagród, m.in: zdobywcą Pierwszej Nagrody i tytułu Transatlantyk Instant Composer 2012, na konkursie Instant Composition Contest 2012 w ramach Międzynarodowego Festiwalu Filmu i Muzyki Transatlantyk. Ten doroczny konkurs natychmiastowej improwizacji do obrazu, jest do dzisiaj jedynym tego typu wydarzeniem na świecie.
Menu degustacyjne
Przystawka
do wyboru:
Tatar z polędwicy wołowej, marynowany borowik, szalotka, korniszon, oliwa lubczykowa
***
Mozzarella di bufala, pomidory, rzodkiew arbuzowa, granita ogórkowo-bazyliowa, chips pomidorowy, prażone orzeszki pini
Danie główne
do wyboru:
Filet z perliczki, krokiet z estragonem, gołąbek z kapusty włoskiej, młode ziemniaki, puree z marchewki, jus tymiankowy
***
Raviolo z riccottą i szpinakiem, grillowane szparagi, pomidor cherry, emulsja winno-maślana, parmezan
Deser:
Parfait z mirabelki, dacquoise migdałowy, sos truskawkowy z bergamotką, mango
Rezerwacje pod numerem: 600 010 095