UWAGA:

Ze względu na obecną sytuację epidemiczną, restauracja Oregano and Wine będzie zamknięta do odwołania . Ale w kuchni... praca wre! Czekamy na Wasze zamówienia na wynos: tel. 600 010 095, email: restauracje@grupamtp.pl.  

Restauracyjne dania w zasięgu ręki

Podziel się

Tęsknicie za restauracyjnymi wnętrzami? Za roślinnością tworzącą miły kontekst dla spotkań przy lunchu? Za ciepłym głosem kelnera, który doradzi i opowie z pasją o daniach przygotowywanych przez kucharzy? Szef kuchni Oregano and Wine – Tomasz Zdrenka i Jego zespół tęsknią już za Waszymi rozmowami, uśmiechniętymi twarzami i spotkaniami z Wami. Dlatego wykorzystują każdą możliwość, by przedostać się do Was z tym, co robią najlepiej: przygotowywaniem i serwowaniem wykwintnych dań.

Zoom na jakość 

Czym dokładnie zajmują się na co dzień? Swoją pasją, jaką jest gotowanie. W każde danie wkładają całe serce. Korzystają z najwyższej jakości składników, gdyż tylko one rozszyfrowują mistrzowski zamysł smaku, jaki możecie docenić w każdym kęsie danej potrawy. Ale zanim dania powstaną, w głowie szefa kuchni dojrzewa i krystalizuje się wizja. To menu – efekt geniuszu i pracy Tomasza Zdrenki, które właśnie ma swoją premierę.

Wystarczy nakryć do stołu

Co znajdzie się w nowym menu? O tym opowiada sam Szef. – Zdradzę, że miłośnicy tatara będą mieli okazję zasiąść do kulinarnej uczty. Zaprosimy ich na tatara wołowego z lubczykowym majonezem. Do tego podamy przepiórcze jajo i piklowane grzyby. Smakosze mięs będą mieli natomiast do wyboru duszoną biodrówkę jagnięcą z pieczoną brukwią i puree z pieczonej papryki – to danie okraszamy konfitowanymi cebulkami i sosem z rozmarynem. Kolejną propozycją będzie pierś z kaczki kukurydzianej z konfiturą z cebuli, krokiet z konfitowanego udka, do tego domowe pyzy i sos z suszonych owoców. Jestem przekonany, że te dania na wiosnę często będą gościć w domach smakoszy naszej kuchni – przekonuje Tomasz Zdrenka.

Na wyciągnięcie ręki

Skoro w kuchni praca wre, a lokale gastronomiczne pozostają zamknięte, postanowiliśmy docierać do Was mimo wszystko. Nasze menu wyróżniające się ofertą fine dining, dostępne jest w aplikacjach typu food delivery. Namawiamy szczególnie do zainstalowania sobie jednej z nich: ZiO app. To nowe i pierwsze na polskim rynku rozwiązanie, które wspiera lokalne biznesy: nie tylko gastronomię, ale i wytwórców oraz sklepy z poznańskiego rynku, a w perspektywie ma działać na terenie całego kraju. Będzie nam niezmiernie miło móc gościć na Waszych stołach. Dzięki temu nasi kucharze mogą spełniać się w kuchni, a Wy – cieszyć podniebienia wykwintnymi daniami!

 

Niech nasze dania uświetnią chwile spędzone przy stole!