Nowe, wiosenno-letnie menu!
Sprawdź, jakie dania na ciepłe, słoneczne dni proponuje nasz Szef Kuchni Tomasz Zdrenka.
Już jest! Nasze nowe menu, które jest kwintesencją wiosny i lata, sezonowych składników połączonych z kreatywnością naszego Szefa Kuchni. Tomasz Zdrenka zaprojektował kartę tak, aby każdy znalazł w niej coś dla siebie - fani lekkich lub mięsnych dań, ryb, potraw wege, kremów i przepysznych deserów.
Podróż przez nasze menu zacznijcie od przystawek. Skuście się na tatar z polędwicy wołowej z tartaletką grzybową, wędzonym szpikiem, kiszonymi szparagami i majonezem musztardowym. A może wolicie siekaną polędwicę z tuńczyka marynowaną w cytrusach z rzodkiewką daikon, grzybami shimeji, chrupiącym awokado i majonezem krewetkowym? To tylko jedne z wielu pysznych opcji, które na Was czekają.
![](/media/uw4f5dzf/img_2082.jpg?width=671.9098712446353&height=840)
![](/media/3uwhcpxz/img_2112.jpg?width=672.0449678800856&height=840)
Przechodząc do dań głównych (które z pewnością Was zachwycą). Skosztujcie soczystego steka z polędwicy wołowej z domowymi frytkami z sosem aioli i sałatką z warzywami w vinaigrette, z dodatkiem sosu demi-glace z pieprzem. A może wolicie wolno pieczoną wieprzowinę z purée ziemniaczanym z maślanką, sałatką ze świeżych warzyw z kwaśną śmietaną, sosem z cydrem jabłkowym i crunchem? Dla wszystkich fanów ryb proponujemy stek z tuńczyka w towarzystwie krewetek, muli w emulsji pomidorowej, kaparów i focacci z konfiturą z chorizo. Macie ochotę na opcję wege? Postawcie na przykład na kolorowe ravioli z serem ricotta, z zielonymi warzywami, pomidorem suszonym w ziołach, emulsją winno-maślaną i parmezanem.
Wybór jest naprawdę trudny!
![](/media/iyqbcvpv/img_2213.jpg?width=672&height=840)
![](/media/y0ykyyvf/img_2122.jpg?width=672&height=840)
![](/media/rdzgjezx/img_2238.jpg?width=671.9090170593014&height=840)
Odwiedźcie naszą restaurację i spróbujcie nowości. Zapraszamy serdecznie!
Teren Międzynarodowych Targów Poznańskich