Niepodległość po wielkopolsku

Podziel się

Zapraszamy na wspólne świętowanie!

Święto Niepodległości, najważniejsze święto państwowe, obchodzone jest w całym kraju. Jednak tylko w Poznaniu dzień ten celebruje się wyjątkowo - ze smakiem gęsi i maku na ustach.

Zapraszamy zatem serdecznie do wspólnego świętowania! Wyjątkowe menu przygotował dla Was jak zawsze nasz niezawodny szef kuchni - Tomasz Zdrenka. Pośród wielkopolskich dań, królować będzie gęś w akompaniamencie maku; w wydaniu, które zaskoczy każdego.

Nie zbraknie także tego najważniejszego smaku - rogala Świętomarcińskiego.

Tego dnia wsłuchać się będzie można we wspaniałe melodie fortepianu, które wprawią wszystkich w cudowny nastrój.

MENU DEGUSTACYJNE

 

PRZYSTAWKA ZIMNA

Rogal / gęś confit / foie gras / piklowany mak

 

ZUPA

Wielkopolska polewka z gęsi / gołąbek z gęsią / krokiet ziemniaczany / piana z wędzonki

 

DANIE GŁÓWNE

Filet z gęsi / foie gras bon bon / gratin z buraka / pyzy z modrą kapustą / sos z rumem Dictador

 

DESER

Dekonstrukcja Rogala Świętomarcińskiego

(smaki Rogala Świętomarcińskiego podane w wersji deseru serwowanego na talerzu)

 

Cena: 130 zł / osoba

Zarezerwujcie stolik na godzinę: 14.00, 17.00 lub 19.30

 

ZAPRASZAMY!