Niepodległość po wielkopolsku
Zapraszamy na wspólne świętowanie!
Święto Niepodległości, najważniejsze święto państwowe, obchodzone jest w całym kraju. Jednak tylko w Poznaniu dzień ten celebruje się wyjątkowo - ze smakiem gęsi i maku na ustach.
Zapraszamy zatem serdecznie do wspólnego świętowania! Wyjątkowe menu przygotował dla Was jak zawsze nasz niezawodny szef kuchni - Tomasz Zdrenka. Pośród wielkopolskich dań, królować będzie gęś w akompaniamencie maku; w wydaniu, które zaskoczy każdego.
Nie zbraknie także tego najważniejszego smaku - rogala Świętomarcińskiego.
Tego dnia wsłuchać się będzie można we wspaniałe melodie fortepianu, które wprawią wszystkich w cudowny nastrój.
MENU DEGUSTACYJNE
PRZYSTAWKA ZIMNA
Rogal / gęś confit / foie gras / piklowany mak
ZUPA
Wielkopolska polewka z gęsi / gołąbek z gęsią / krokiet ziemniaczany / piana z wędzonki
DANIE GŁÓWNE
Filet z gęsi / foie gras bon bon / gratin z buraka / pyzy z modrą kapustą / sos z rumem Dictador
DESER
Dekonstrukcja Rogala Świętomarcińskiego
(smaki Rogala Świętomarcińskiego podane w wersji deseru serwowanego na talerzu)
Cena: 130 zł / osoba
Zarezerwujcie stolik na godzinę: 14.00, 17.00 lub 19.30
ZAPRASZAMY!