Let's twist again!

Podziel się

Zapraszamy na muzyczny wieczór w stylu lat 60. - z 3-daniową kolacją degustacyjną, koncertem, DJem i rock'n'rollowymi utworami.

Po ostatnim tanecznym wieczorze w stylu Wielkiego Gatsby’ego dostaliśmy wiele próśb o powtórzenie tego formatu. Zatem oto jest!

 

 

Zapraszamy na Jazzowy Piątek z tanecznym akcentem! Czyli kolację degustacyjną przy muzyce na żywo – po koncercie z jazzowymi aranżacjami utworów The Beatles, na scenę wkroczy DJ, żeby rozpocząć rock’n’rollową potańcówkę w stylu lat 60. 

Wyciągnijcie z szafy dzwony, kolorowe sukienki, koszule, buty na platformie, wzorzyste tuniki… puśćcie wodze fantazji i poczujcie się jak w latach 60. i 70.!

O wasze podniebienia i siłę na tańce do rana zadbają nasi kucharze, z szefem kuchni Tomaszem Zdrenką na czele - jak zawsze możecie spodziewać się fantastycznych dań:

MENU

 

Przystawka zimna:

Carpaccio z polędwicy wołowej, mus bazyliowy, oliwki królewskie, pomidor confit, parmezan
Pieczywo, masło smakowe

Na życzenie przystawka wegetariańska (prosimy o wcześniejszą wiadomość na adres: anna.nowak)

 

Danie główne:

Filet z kurczaka kukurydzianego z musem truflowym, młoda kapusta z koperkiem, ziemniak hasselback, marynowany burak, sos cafe de Paris

 

Danie główne wegetariańskie:

Zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą, wegańska feta, mięta, sos marinara z kaparami

 

Deser:

Mus espresso, karmel, bretoński orzech laskowy, ganache czekoladowy, chrupiąca czekolada

 

Bufet zimny

Rostbef po angielsku, konfitura z cebuli, chips z ziemniaka

Wędzony filet z kaczki, konfitura z figi, tost

Śledź, sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i jabłkiem, oliwa koperkowa

Rillettes z sandacza, majonez krewetkowy, chipsy krewetkowe

Focaccia, grillowane warzywa, crunch orzechowy

Mus z koziego sera, marynowany burak, pistacje

Wybór hiszpańskich serów, wędlin oraz tapas

Mix sałat z warzywami i serem feta, sos vinaigrette

Sałatka z grillowanym kurczakiem, grzankami ziołowymi i parmezanem, sos cezar

 

Pieczywo, masło, oliwa smakowa

 

Na scenie wystąpią:
Lidia Leitgeber - wokal
Jan Adamczewski - saksofon
Katarzyna Stroińska-Sierant - fortepian
Piotr Wiśniewski - gitara basowa
Sławek Tokłowicz - perkusja
DJ - Jakub Jóźwiak
BILETY DOSTĘPNE NA:
TYLKO DO 10.04 PROMOCYJNA CENA!
Bilet 4-osobowy: 740 zł [zamiast 840 zł]
Bilet 1-osobowy: 199 zł [zamiast 220 z]
W cenie: koncert + kolacja (przystawka, danie główne do wyboru, deser) + bufet przekąskowy + welcome drink
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!