Kolacja degustacyjna z jazzem w tle

Podziel się

Przepis na klimatyczny wieczór? Wykwintne dania, wino oraz dźwięki saksofonu i jazzujący wokal w tle. Brzmi kusząco?

 

Jan Adamczewski to muzyk, który swobodnie czuje się w repertuarze zarówno jazzowym jak i rozrywkowym.
Inicjator wielu wydarzeń muzycznych min.: „Jam w dylemacie” w Poznaniu (w latach 2010-2015) czy cyklu koncertów „Galeria w remoncie” w Sierakowie Wlkp.

Jako muzyk sesyjny współpracuje z takimi artystami jak: Urszula Dudziak, Charito Vergara, Stanisława Celińska, Majka Jeżowska, Katarzyna Skrzynecka, Kasia Wilk, Mezo, Sławek Uniatowski, Jacek Piskorz, Daniel Moszczyński, Katarzyna Rościńska oraz Aleksander Machalica, Mieczysław Hryniewicz, Mariusz Kiljan, a także z zespołem Bibobit.
Brał udział w festiwalach: Orange Warsaw Festival, Enea Spring Break – Red Bull Tour Bus, Green Town of Jazz, RCK Pro Jazz Festiwal w Kołobrzegu, Festiwal Made In Chicago w Poznaniu oraz w wielu innych. 

Lidia Leitgeber - wokalistka i autorka tekstów anglojęzycznych, współpracuje z wieloma artystami, co wzbogaca jej ekspresję i uwydatnia wrażliwość muzyczną. 

 

Menu degustacyjne

Przystawka zimna (do wyboru):

Pstrąg marynowany w wiśniówce, paté z wątróbek dorsza, ogórek małosolny, chłodnik z czosnku niedźwiedziego

lub

Gazpacho, truskawki, rabarbar, feta

 

Danie główne (do wyboru) :

Polędwica wołowa, móżdżek cielęcy w panko, ciasto francuskie z duxelles grzybowym, szparagi, borówka, sos demi glace

lub

Gnocchi, pesto z pokrzywy, zielone szparagi, bób, groszek cukrowy, prażone orzeszki pinii, ser dojrzewający

 

Deser:

Krem bawarski, truskawki, biszkopt czekoladowy, lody jogurtowe

 

Rezerwacje pod numerem: 600 010 095

Kup bilet na: