JAZZOWY PIĄTEK: Tribute to Ray Charles
Największe przeboje Raya Charlesa i wybitna kolacja od naszego Szefa Kuchni już 30 września w Oregano and Wine!
Jest jednym z największych muzyków wszech czasów. Nazywany geniuszem soulu i uważany za artystę, który ukształtował rhythm and blues. Sam Frank Sinatra określił go mianem „jedynego prawdziwego geniusza w tym biznesie." Już jako małe dziecko poznał podstawy gry na fortepianie, saksofonie tenorowym, klarnecie i trąbce. Zdobył aż 11 nagród Grammy! Raymond Charles Robinson Sr., czyli Ray Charles, będzie bohaterem najbliższego Jazzowego Piątku w restauracji Oregano and Wine. Zapraszamy!
30 września usłyszymy takie przeboje, jak 'Hit The Road Jack', 'I Can't Stop Loving You' czy 'Georgia On My Mind' w jazzowych aranżacjach, w wykonaniu kwartetu Jana Adamczewskiego. O najlepsze dania zadba jak zawsze nasz utytułowany Szef Kuchni Tomasz Zdrenka i jego zespół.
MENU
Przystawka zimna
Kolorowe pomidory, mascarpone, jadalna ziemia, galaretka z pigwy, mikro zioła
Pieczywo, masło smakowe
Danie główne
Górka cielęca sous vide, gicz duszona w Porto, krokiet ziemniaczany z grzybami, buraczki z chrzanem, dziki brokuł, puree z pasternaka
Danie główne WEGE
Ravioli z ricottą i kurkami, marynowana dynia, dziki brokuł, piana z pomidorów, parmezan
Deser
Gruszka, mus z białej czekolady z kardamonem, crunch orzechowy, lody czekoladowe
Bilet 4-osobowy: 580 zł [standardowa cena: 640 zł]
Bilet 1-osobowy: 149 zł [standardowa cena: 169 zł]
W cenie: koncert + kolacja [przystawka, danie główne do wyboru, deser] + welcome drink