Nowe menu w Oregano and Wine

Podziel się

Jesień i zima to pory roku, które przynoszą ze sobą nie tylko chłodniejsze dni (choć pogoda nie zawsze może na to wskazywać), ale także unikalne i aromatyczne smaki. Na naszych talerzach również zmiany. Zachowaliśmy jednak niektóre dania, nadając im delikatnie innego charakteru. Z przyjemnością dzielimy się z Wami naszym nowym menu.

 

 

 

Przystawki, które zachwycą Wasze podniebienia:

 

Tatar z polędwicy wołowej, piklowane kurki, żółtko, majonez musztardowy, cebulka perłowa

Siekana polędwica z tuńczyka marynowana w cytrusach, rzodkiew daikon, grzyby shimeji, chrupiące awokado, majonez krewetkowy

Mozzarella di Bufala Campana, konfitura pomidorowa, oliwki, focaccia, pesto bazyliowe

Karmelizowana dynia, mus z koziego sera, chutney z pigwy, chipsy warzywne, mikro zioła

Deska dojrzewających serów i wędlin, hiszpańskie oliwki, marynowane karczochy, suszony pomidor, bagietka

 

 

Aromatyczne, pełne bogatego smaku zupy:



Pomidorowy bulion rybny, krewetki, małże, kalmary, oliwa z selera naciowego

Consommé grzybowe, flan truflowy, spaghetti warzywne

 

 

Dania główne, których musicie spróbować:

Stek z polędwicy wołowej, duszona wołowina z musztardą francuską, chrupiący ziemniak z kwaśną śmietaną i truflą, faszerowane papryczki padrón, sos demi-glace

Kurczak kukurydziany supreme panierowany w panko, purée ziemniaczane, dziki brokuł, karmelizowane warzywa, jus z pieczonego kurczaka z tymiankiem

Comber z królika z duxelles grzybowym, terrina z królika z morelą, gratin z marchewki, krokiet ziemniaczany z estragonem, jus z królika i winogron

Stek z tuńczyka, krewetki, mule w emulsji pomidorowej, kapary, focaccia z konfiturą z chorizo, mikro zioła

Ravioli z ricottą i pieczonymi ziemniakami, świeża trufla, suszony pomidor cherry, chrust ziemniaczany, emulsja winno-maślana

Stek z kalafiora, falafel, purée z kalafiora z tonką, pikle, Beurre Blanc z syropem z kwiatu czarnego bzu, smażone kapary

 

 

Wyjątkowe desery:

Karmelizowane mango i marakuja, mus yuzu, żelka egzotyczna, chantilly waniliowy, sablé migdałowe

Mus czekoladowy, galaretka wiśniowa, ganache czekoladowy z rumem, chrupka karmelowa

 

 

Zapraszamy serdecznie do spróbowania naszych nowych dań! 

 

📞 rezerwacje: 600 010 095
📍 Śniadeckich 25, I piętro
Teren Międzynarodowych Targów Poznańskich