Gęsina na świętego Marcina!

Podziel się

Zapraszamy 11 i 12 listopada na wyjątkowe menu!

Jak co roku w listopadzie zapraszamy Was na specjalne menu z gęsiną w roli głównej

 

Przystawka zimna

Galart z gęsiną, sałatka ziemniaczana z ogórkiem, piklowana dynia, majonez cytrynowy

42 zł (150g)

Karmelizowana dynia, mus z koziego sera, chutney z pigwy, chipsy warzywne, mikro zioła (WEGE)

39 zł (150 g)

 

Danie główne

Kulebiak z confitowanym udkiem gęsi, kartacz z wątróbką gęsią, risotto z buraka, sos demi-glace z wiśniówką

79 zł (350g)

Ravioli z ricottą i pieczonymi ziemniakami, świeża trufla, suszony pomidor cherry, chrust ziemniaczany, emulsja winno-maślana (WEGE)

65 zł (330 g)

 

Deser

Sernik z białym makiem, konfitura z czarnej porzeczki, czekolada

24 zł

 

Pysznych, tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu możecie spróbować w naszej restauracji 11 i 12 listopada.

Nasi cukiernicy wypieką również według tradycyjnej receptury najlepsze Rogale Świętomarcińskie!

 

Po rogale zapraszamy już od godz. 9:00, a na menu z gęsiną - od 12:00!

 

Rezerwacje: +48 691 022 662