Architekt smaku w działaniu
Restauracje GARDENcity od dawna cieszą się wysokimi notami wśród Poznaniaków. To za sprawą utytułowanego Szefa Kuchni, Tomasza Zdrenki.
Tomasz Zdrenka – Szef Kuchni Międzynarodowych Targów Poznańskich. To młody entuzjasta kuchni, który łączy pracę z pasją. Swoje umiejętności doskonalił u boku wybitnych szefów kuchni na całym świecie. Preferuje nowoczesną kuchnię polską z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi.
Jest on też zwolennikiem filozofii slow food, dlatego wszystkie jego dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i ze składników od lokalnych dostawców warzyw, owoców, mięsa i nabiału. W jego daniach nie brakuje regionalnych produktów z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. Tworzy menu restauracji także z myślą o wegetarianach i osobach z alergiami pokarmowymi. Nie brakuje w nim dań bezglutenowych i bez laktozy.